Terug

Medische oncologie

De afdeling Medische Oncologie van het UMC Utrecht is gespecialiseerd in de behandeling van kanker met chemotherapie, doelgerichte (targeted) therapie en immuuntherapie. Daarnaast houden we ons intensief bezig met het verlenen en verder ontwikkelen van zorg voor mensen met kanker die niet meer kunnen genezen (palliatieve zorg).

Route

  • u komt locatie AZU van het UMC Utrecht binnen via de hoofdingang op niveau 1
  • volg route B tot het liftplein
  • neem de lift naar de tweede verdieping
  • uit de lift gaat u rechtsaf
  • polikliniek Medische Oncologie is aan de rechterkant

Als u bij aankomst in het ziekenhuis begeleiding naar de polikliniek wilt, dan kunt u dat aangeven bij de informatiebalie bij de hoofdingang. Een vrijwilliger komt u dan halen.

Het UMC Utrecht is een groot gebouw op een groot terrein. Houdt u er rekening mee dat het parkeren en naar de poli lopen ongeveer een kwartier tijd kost.

Wachttijden

We proberen wachttijden altijd zoveel mogelijk te beperken. Helaas lukt dit niet altijd. Problemen van patiënten zijn niet altijd voorspelbaar en lossen zich niet altijd binnen de geplande tijd op. Het kan daarom voorkomen dat u moet wachten, wij vragen daarvoor uw begrip. De medewerkers van de polikliniek vertellen het u als het spreekuur uitloopt.

U helpt mee de wachttijden kort te houden door op tijd op de polikliniek te zijn. Houdt u rekening met bijvoorbeeld files en de tijd die u nodig hebt om een parkeerplaats te vinden.

In de wachtruimte is het niet toegestaan te roken, alcohol te drinken of mobiel te telefoneren.

Patiëntenervaringen

In mei 2016 hebben ruim 4.000 patiënten hun ervaringen gedeeld over de zorg op de polikliniek en tijdens opname in het UMC Utrecht. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de zogenoemde > Consumer Quality Index (CQ-index)

Van deze polikliniek vulden 53 patiënten de vragenlijst in.

Ervaringen van patiënten met deze polikliniek (2016)

  • Patiënten waarderen de zorg op deze polikliniek met een 8.5
  • Op de vraag 'Zou u deze polikliniek aanbevelen bij uw vrienden en familie?' antwoordde 71% van de patiënten dit beslist wel te doen en 25% zou dit waarschijnlijk wel doen.

Patiëntverhaal Yvonne 

Yvonne: "Mijn oncoloog heeft me geleerd regisseur te zijn in mijn ziekteproces. Zelf in de gaten te houden of alles goed verloopt."

Meer informatie

Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek Medische Oncologie, hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Als er onderzoek moet worden gedaan naar de vraag of u mogelijk kanker hebt, is de afdeling Medische oncologie echter nooit de eerste afdeling waar u terechtkomt. Patiënten komen altijd via andere afdelingen naar de Medische oncolgie. Er zijn dan geen wachttijden.

U kunt de polikliniek van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur bereiken 

088 75 563 08 

Acute hulp buiten kantooruren

In de avond en nacht, tijdens het weekend en op feestdagen neemt u contact op met de dienstdoende oncoloog. U belt daarvoor met het algemene nummer van het UMC Utrecht

088 75 555 55 

Vraag naar de dienstdoende oncoloog. De receptie verbindt u dan door.

Second opinion

Bezoekt u deze webpagina omdat u een poli-afspraak wilt maken voor een second opinion (tweede mening)?

Leest u dan alstublieft eerst de informatie op de webpagina 'Second opinion'.

Postadres

UMC Utrecht
Afdeling Medische Oncologie
Huispost B02.225
Postbus 85500
3508 GA Utrecht