Terug

Dr. F.A.A. (Firdaus) Mohamed Hoesein

Radioloog

Aandachtsgebieden

Als cardiothoracaal radioloog heeft dr. Firdaus Mohamed Hoesein een brede radiologische expertise van cardiale en thoracale aandoeningen zowel. Zijn aandachtsgebieden zijn longkanker, interstitiële longziekten, COPD en (cardiale) sarcoïdose. Hij heeft veel ervaring met hybride beeldvorming (PET-CT) en is hiervoor gecertificeerd in 2019.

Afdelingen / poliklinieken

Radiologie

Wetenschappelijk onderzoek

Het onderzoek van dr. Firdaus Mohamed Hoesein richt zich op innovatieve manieren om CT-scans en MRI-scans (automatisch) te beoordelen, onder andere door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Hierbij richt hij zich met name op COPD, longkanker, kleine luchtwegziekten en interstitiële longziekten. 

Biografie

Dr. Firdaus Mohamed Hoesein is cardiothoracaal radioloog. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en studeerde in 2009 af. In 2012 promoveerde hij op een onderzoek naar de rol van automatische kwantificatie van emfyseem en luchtwegziekte op de CT-scans van deelnemers aan de Nederlandse longkankerscreeningsstudie (NELSON). De opleiding tot radioloog volgde hij in het UMC Utrecht en in het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en rondde hij in 2017 af. Hij is Europees gecertificeerd cardioradioloog en behaalde het Europese cardioradiologie diploma (European Board of Cardiac Radiology) in 2016. Vervolgens specialiseerde hij zich verder in de thoraxradiologie middels een éénjarig fellowship thoraxradiologie in het UMC Utrecht. In 2019 behaalde hij het certificaat PET-CT voor radiologen.