Terug

Dhr. C.C.G. (Carlo) Schippers MANP

Verpleegkundig specialist

T: 088 - 75 569 06

Aandachtsgebieden

Wat is een verpleegkundig specialist?

Verpleegkundig Specialisten vormen een relatief nieuwe beroepsgroep in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij zijn opgeleid op HBO-Masterniveau. Sinds 2009 werken zij als zelfstandig behandelaar, op het grensvlak van verpleegkundige en medische zorg. Voorbeelden: een verpleegkundig specialist kan zelfstandig medicijnen voorschrijven of een nacontrole verrichten bij patiënten die behandeld zijn voor kanker. Een verpleegkundig specialist is bevoegd om zelfstandig medisch en verpleegkundig beleid af te spreken. Hij of zij zorgt ervoor dat alle onderdelen van de behandeling goed op elkaar aansluiten.

De inzet van verpleegkundig specialisten heeft de zorg verbeterd. De opeenvolging van onderzoeken, gesprekken en behandelingen loopt soepeler. En patiënten worden zelf actiever betrokken bij hun behandeling. Daardoor zijn ze zelf beter in staat om regie te voeren over de zorg die zij krijgen.

Het is de kwaliteit van úw leven die zo goed mogelijk moet zijn, dus als patiënt ben u zelf een onmisbare schakel in het zorgteam. De verpleegkundig specialist helpt u om die rol te spelen.

Polikliniek en afdeling

Biografie

  • Studie: Oncologie opleiding  (Jaar afstuderen: 1992)
  • Studie: Management non profit organisatie (Jaar afstuderen: 1997)
  • Studie: Cardiologie opleiding  (Jaar afstuderen: 2004)
  • Studie: Verpleegkundig specialist (Jaar afstuderen: 2012)

Lidmaatschap beroepsorganisaties

Key Publicatie

  • Valkenet K, Trappenburg JC, Schippers CC, Wanders L,  Lemmens L, Backx FJ, van Hillegersberg R. Feasibility of Exercise Training in Cancer Patients Scheduled for Elective Gastrointestinal Surgery. Dig Surg 2016;33(5):439-47

Onderzoek en onderwijs

  • Docent aan de opleiding tot oncologieverpleegkundige

Werkgerelateerde nevenfuncties

  • Lid van commissie medische ethiek UMC Utrecht
  • Lid van commissie landelijke richtlijn behandeling oesofagus carcinoom 

Prijzen en onderscheidingen

Award of Excellence Oncology Nursing 2016