Terug

Centraal Diagnostisch Laboratorium

In het Centraal Diagnostisch Laboratorium (CDL) zijn de laboratoria voor klinisch chemische, hematologische en immunologische bepalingen ondergebracht. Naast de patiëntendiagnostiek vindt er ook wetenschappelijk onderzoek en onderwijs plaats. De afdeling  is onderverdeeld in diverse vakinhoudelijke laboratoria, prikpoli’s voor afname van bloed en het inzamelen van urine en enkele op techniek gerichte faciliteiten.

Laboratorium bepalingen

Whats Lab biedt voor zorgprofessionals alle praktische informatie over bepalingen die het CDL verricht. Voorbeelden zijn referentiewaarden, de wijze van aanvragen inzenden en contactpersonen.

Aanvraagformulieren

Klik hier voor de aanvraagformulieren.  

Maatregelen m.b.t. het nieuwe coronavirus

Aanvragen diagnostiek

Klik hier voor informatie diagnostiek CDL voor externe aanvragers.

Contact

Informatie over onze laboratoria, openingstijden en bereikbaarheid vind u hier.

Bloedafname

Het CDL verzorgt de bloedafname bij patiënten in de polikliniek en op de verpleegafdelingen in het UMC Utrecht. Het CDL heeft ook een poli bloedafname in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Studies & Trials

Het studies & trials team van het CDL is de centrale faciliteit voor het verwerken van lichaamsmateriaal in het kader van biobanken en klinische studies. Lees meer.

Arcadia

In deze translationele unit voor innovatie & ontwikkeling zijn de werkzaamheden ondergebracht die op het grensgebied tussen diagnostiek en research worden uitgevoerd. Het doel is om de interactie tussen patiëntenzorg, innovatie en fundamentele research te versterken. Lees meer.

Research

De research van het CDL richt zich op het ontwikkelen van diagnostische en therapeutische technologie en meer specifiek op cardiovasculaire ziekten en tumorbiologie.