Terug

Centraal Diagnostisch Laboratorium

Het Centraal Diagnostisch Laboratorium (CDL) bestaat uit de onderdelen klinische chemie, hematologie en medische immunologie en omvat zowel diagnostiek als research. De diagnostiek wordt door verschillende ISO 15189 (M049)- en EFI-geaccrediteerde laboratoria uitgevoerd. Diagnostiek aanvragen kan met onze aanvraagformulieren.

Het CDL biedt een breed scala aan diagnostiek in verschillende laboratoria. Kijk op Whats Lab voor meer informatie over een aanvraag, materiaal, afname, bepalingsfrequentie en aanlevercondities.

Maatregelen m.b.t. het nieuwe coronavirus

  • Het CDL voert alle testen uit in bloed. Voor testen in andere lichaamsvochten gelden er beperkingen. Neem vóór eventuele verzending contact op met de uitvoerende unit van het CDL, klik hier voor meer informatie. 
  • Door de impact van het coronavirus op ons diagnostisch laboratorium, geldt voor een aantal testen momenteel een langere doorlooptijd dan u van ons gewend bent. Klik hier voor het overzicht.

Klik hier voor verdere instructies bij diagnostiek naar het nieuwe coronavirus.

Klik hier voor meer informatie voor patiënten van het UMC Utrecht met vragen over het coronavirus.

Diagnostiek aanvragen

Bent u een aanvrager van buiten het UMC Utrecht? Voor externe aanvragen, diagnostiekgebieden en aanvraagformulieren klik hier.

Bent u een aanvrager binnen het UMC Utrecht? Dan kunt u terecht op ons intranet voor de volgende informatie:

Contact

Postadres:
UMC Utrecht, afdeling CDL
Huispostnummer G.03.550
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Bezoekadres:
Heidelberglaan 100
3584CX Utrecht

Het CDL is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer:
088 - 755 76 04 of  088 - 755 76 12

T cdl-secr@umcutrecht.nl

Op deze pagina vindt u meer contactgegevens en de (interne) routebeschrijving.

Bloedafname

Het CDL verzorgt de bloedafname bij patiënten in de polikliniek en op de verpleegafdelingen in het UMC Utrecht. Het CDL heeft ook een poli bloedafname in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Studies & Trials (onderdeel Arcadia)

Het studies & trials team van het CDL is de centrale faciliteit voor het verwerken van lichaamsmateriaal in het kader van biobanken en klinische studies. Lees meer.

Arcadia

In deze translationele unit voor innovatie & ontwikkeling zijn de werkzaamheden ondergebracht die op het grensgebied tussen diagnostiek en research worden uitgevoerd. Het doel is om de interactie tussen patiëntenzorg, innovatie en fundamentele research te versterken. Lees meer.

Research

De research van het CDL richt zich op het ontwikkelen van diagnostische en therapeutische technologie en meer specifiek op cardiovasculaire ziekten en tumorbiologie.