Terug

Medische Microbiologie

De afdeling Medische Microbiologie is verantwoordelijk voor de diagnostiek van infectieziekten (bacteriologie, virologie, serologie, mycologie en parasitologie) en infectiepreventie in het UMC Utrecht. In het alfabetische menu hieronder vindt u alle verrichtingen per verwekker ingedeeld.

Kweek

Informatie over SARS-CoV-2 is te vinden op de pagina Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19)


Het laboratorium Medische Microbiologie is ISO15189 geaccrediteerd (registratienummer M208). Bepalingen die onder de accreditatiescope vallen zijn gevalideerd en worden uitgevoerd volgens een hoge kwaliteitsnorm.  Wij werken zo veel mogelijk via gestandaardiseerde procedures.

In uitzonderlijke gevallen doen wij ook diagnostiek bij patiënten met zeldzame en gecompliceerde ziektebeelden, waarbij het niet altijd mogelijk is alle bepalingen voor alle materialen en/of ziektebeelden te valideren. Overleg in het geval van bijzonder onderzoek met de arts-microbioloog. 

Bij de uitslag zal dit dan worden genoteerd met de volgende opmerking: Bijzonder onderzoek, verricht in overleg met arts-microbioloog. Indicatie en interpretatie obv lokale expertise.

Informatie voor Prinses Máxima Centrum

Verrichtingen alfabetisch per verwekker

Verrichtingen

O

X

Antibioticaboekje UMCU

Klik hier

Nieuwsbrieven Virologie

Juni 2020

Juli 2019
Mei 2019
Januari 2019
December 2018
November 2018
Maart 2018
December 2017 

Stuur ons een e-mail als u zich aan wilt melden voor de nieuwsbrief.