Terug

Patiëntverhalen

Hoe ervaart u als patiënt de dagelijkse zorg en behandeling in het UMC Utrecht? Welke verwachtingen hebt u en wat maakt voor u het verschil? Lees de verhalen van andere patiënten of stuur ons uw eigen verhaal.

Verhalen uit het cancer center

Het verhaal van Hans
Het verhaal van Hans. Zijn zoon is ziek. Hans verblijft in het gastenverblijf van het UMC Utrecht. Lees hier het verhaal van Hans

Het verhaal van Anita
In de serie 'verhalen uit het cancer center': het verhaal van Anita Beekink. Anita kreeg darmkanker en heeft een bemoedigende boodschap voor mensen met de diagnose darmkanker. Lees hier het verhaal van Anita

Verhalen over hart- en vaatziekten

Piet kreeg een pacemaker
Piet heeft hartfalen. Bij hem is voor het eerst een pacemaker geïmplanteerd via een nieuwe 3D-beeldgestuurde techniek. Lees hier het verhaal van Piet.

Verhalen over immuunziekten

Eva is volwassen en heeft jeugdreuma
Eva (23) kreeg jeugdreuma toen zij 1,5 jaar was en was sinds die tijd als patiënt onder behandeling in het WKZ. Toen zij 18 werd verplaatste de behandeling zich naar het UMC Utrecht. Lees hier het verhaal van Eva. 

Demi heeft jeugdreuma
Demi: 'Eigenlijk denk ik er niet zo vaak aan dat ik reuma heb. Maar soms kan ik op school met gym niet met alles meedoen, omdat ik dan te veel pijn aan mijn polsen en enkels krijg.' Lees hier het hele verhaal van Demi.

Verhalen uit het hersencentrum

Verhalen over zeldzame ziekten

Shanna over haar zeldzame ziekte
Studeren en nu heerlijk skiles geven: 'ik doe wat ik leuk vind', vertelt Shanna  (18 jaar). Het gaat nu prima, maar op haar veertiende blijkt ze een zeldzame nierziekte te hebben. Lees hier het verhaal van Shanna.

'Voor ons vielen vele puzzelstukjes op hun plek'
Mireille is moeder van een zoon met het 22Q11-deletiesyndroom. Om aandacht te vragen voor deze genetische afwijking, het op een na meest voorkomende syndroom in Nederland, deelt ze haar verhaal. Lees hier het verhaal van Mireille.

Verhalen over regeneratieve geneeskunde

Patiëntverhaal Marina
'Toen ik twintig jaar was bleek dat het kraakbeen in mijn knieën praktisch verdwenen was. Een oplossing was er niet, tot ik hoorde van een onderzoek naar kraakbreentransplantatie bij de Mobility Clinic van het UMC Utrecht. Lees hier het verhaal van Marina.

Patiëntverhaal Mark
Mark: 'Ik doe mee aan de IMPACT-studie. Hierbij wordt de beschadigde knie gerepareerd met een mix van eigen kraakbeen en donorstamcellen.' Lees hier het verhaal van Mark.

Verhalen over stollings- en bloedziekten

Patiëntverhaal Maartje
Maartje van Spankeren (39) was 19 jaar toen ze zich plotseling niet meer zo fit voelde. Ze kreeg problemen met ademhalen en sporten werd zwaar. Lees hier het verhaal van Maartje

Maaike (41) over haar bloedziekte PKD
Maaike Eijgenraam (41) heeft de bloedziekte PKD. Daarvoor is ze onder controle in de Van Creveldkliniek in het UMC Utrecht. Een keer in de drie weken gaat ze naar het Antonius Ziekenhuis. Lees hier het verhaal van Maaike.

Andere verhalen uit het UMC Utrecht

Jolanda over het patiëntportaal Mijn UMC Utrecht
'Iedereen checkt zijn banksaldo en hypotheekgegevens. Dus waarom zou je je medische informatie dan niet nalezen op het patiëntportaal?' Jolanda Prijs doet dat in ieder geval wel. Lees hier het verhaal van Jolanda.

Maleka heeft een tattoo met het UMC Utrecht logo
Ze stroopt de mouw van haar linkerarm op waaronder een tattoo met het UMC Utrecht-logo tevoorschijn komt. Een verpleegkundige van D5-west (KNO), waar ze een tijdje verbleef stelde voor... Lees hier het hele verhaal van Maleka.

Uw eigen verhaal insturen

Uw eigen ervaringen met het UMC Utrecht

Welke mooie, verdrietige, spannende en opmerkelijke dingen hebt u meegemaakt in het UMC Utrecht? Wat ging goed? En wat kan beter? Wilt u uw ervaringen met het UMC Utrecht delen in de vorm van een patiëntverhaal? Dat kan!

Stuur ons uw verhaal

Mail uw verhaal naar de verhalenredactie van het UMC Utrecht:

tekst@umcutrecht.nl 

Aandachtspunten

Waar moet u op letten bij het insturen van uw verhaal?

  • Het verhaal mag ongeveer 500 woorden zijn
  • Stuur ook een foto mee
  • Wij redigeren het verhaal (en stemmen met u af)
  • Het verhaal plaatsen wij op onze website. Ook besteden wij aandacht aan het verhaal via social media (Facebook, Twitter en LinkedIn)