Terug

Stages Radiologie
Stages Radiologie

Co-assistentschap Radiologie

Het co-assistentschap biedt je de gelegenheid om meer kennis en ervaring op te doen in enkele deelgebieden van de radiologie. In het UMC kun je tweeweekse deelstages lopen in drie van de volgende gebieden: CT, MR, conventionele radiologie (skeletfoto’s, thoraxfoto’s, intensive care, etc.), echografie, kinderradiologie en nucleaire geneeskunde. In de clusterziekenhuizen is de opzet aangepast aan de lokale omstandigheden. Verder wordt in het coschap veel aandacht besteed aan de acute radiologie, zodat je later in spoed­eisende situaties een goede radiologische basiskennis hebt.

Voor wie

CRU Master jaar 2 of 3
Summa jaar 3 of 4

Waar

Het coschap wordt aangeboden in de ziekenhuizen van het opleidingscluster radiologie Utrecht, bestaande uit het UMC, het Diakonessenhuis, het Meander MC in Amersfoort, de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en het Hofpoort ziekenhuis in Woerden.

Wanneer

Het hele jaar door.  Tijdig aanmelden wordt aanbevolen omdat de beschikbare plaatsen met een zekere regelmaat volgeboekt zijn.

Hoe lang

Het coschap duurt 6 weken.

Contact

Onderwijssecretariaat radiologie
kamernr. E01.126; huispostnr. E01.132
email: onderwijs.radiologie@umcutrecht.nl
tel: 088-755.66.88

Wetenschappelijke stage Radiologie

De radiologie en nucleaire geneeskunde zijn sterk in ontwikkeling. Het wetenschappelijk onderzoek is gebundeld in het Center for Image Sciences (CIS). Steeds geavanceerdere apparatuur en expertise zorgen voor een snelle toename van zowel diagnostische als therapeutische mogelijkheden. Op de afdeling radiologie van het UMC Utrecht, waartoe ook de nucleaire geneeskunde behoort, zijn vele arts-onderzoekers werkzaam. Een aantal van hen gaat na de onderzoeksperiode in opleiding tot radioloog. Zowel op het gebied van patiëntenzorg als wetenschappelijk onderzoek is er een nauwe samenwerking met de meeste afdelingen van het UMC Utrecht. Daarnaast wordt er op onderzoeksgebied nauw samengewerkt met het Image Sciences Institute (ISI), een onderzoekscentrum gericht op innovaties in acquisitie en bewerking van medische beelden. Als afdeling bieden wij je een afwisselende en leerzame wetenschapsstage in een inspirerende omgeving.

De belangrijkste onderzoeksthema’s binnen de radiologie zijn:
Cerebrovasculaire geneeskunde
Cardiovasculaire geneeskunde
Regeneratieve geneeskunde
Oncologie
Infectie en immuniteit
Kindergeneeskunde

Binnen deze thema’s worden diverse onderzoeksprojecten aangeboden. Het publiceren van een wetenschappelijk artikel op basis van de stage behoort tot de mogelijkheden en is zeker geen uitzondering. Een kanttekening hierbij is wel dat deze kans toeneemt met de duur van de stage.

Voor wie

CRU Master jaar 1, 2 of 3
Summa jaar 4
studenten Honoursprogramma
studenten Technische geneeskunde

Waar

De wetenschappelijke stages vinden plaats op de afdeling radiologie van het UMC Utrecht.

Wanneer

De stageperiode kan gekozen worden in overleg met de onderzoeksbegeleider.

Voor CRU studenten Master jaar 3 geldt dat de wetenschappelijke stage gecombineerd kan worden met een semi-arts stage.

Hoe lang

CRU Master jaar 1 of 2: 6 weken
CRU Master jaar 3: 12 weken
Summa jaar 4: 18 weken

Contact

Neem bij interesse en/of vragen contact op met de coördinator van de wetenschapsstages via het stafsecretariaat radiologie:
email: wetenschap.radiologie@umcutrecht.nl
tel: 088-755.66.89
kamernr. E01.132

Semi-arts stage Radiologie

De semi-arts stage is bedoeld voor studenten die een specialisatie in de radiologie overwegen. Tijdens deze stage doe je intensieve ervaring op in enkele deelgebieden van de radiologie, waarbij je functioneert op het zelfstandigheids- en verantwoordelijkheids­niveau van een beginnend arts-assistent in opleiding tot radioloog.

De semi-arts stage kan eventueel worden gecombineerd met een wetenschappelijke stage tot een combistage.

Voor wie

CRU Master jaar 3 

Waar

De meeste opleidingsafdelingen van het cluster radiologie Utrecht bieden deze stage aan (UMC, Diakonessenhuis, Meander MC Amersfoort en Gelre ziekenhuizen Apeldoorn).

Bij een combistage heeft het de voorkeur dat zowel de semi-arts stage als de wetenschappelijke stage in het UMC plaatsvinden.

Wanneer

Het hele jaar door. In geval van een combistage is het raadzaam eerst de semi-arts stage te doen en daarna de wetenschappelijke stage.

Hoe lang

De semi-arts stage duurt 12 weken. Gecombineerd met een wetenschappelijke stage is de totale duur 24 weken.

Contact

Onderwijssecretariaat radiologie
kamernr. E01.126; huispostnr. E01.132
email: onderwijs.radiologie@umcutrecht.nl
tel: 088-755.66.88

Betaalde bijbanen radiologie

De afdeling radiologie biedt meerdere mogelijkheden voor betaalde bijbanen. Je moet hiervoor wel gevorderd medisch student zijn (CRU: vanaf Master jaar 1; Summa: vanaf jaar 3), en regelmatig beschikbaar zijn.

Flexmedewerker radiologie

Als flexmedewerker werk je in een combinatiefunctie bij de front-office en bij de MRI. Je wordt ingewerkt voor beide functies.
Bij de front-office (receptie 19, de patiëntenbalie)  ben je het visitekaartje van de afdeling, hospitality staat hoog in het vaandel.
Bij de MRI  begeleid je de patiënten voor, tijdens en na het onderzoek. Je prikt ook infusen.

Assistentie bij wetenschappelijk onderzoek

In deze functie assisteer je bij radiologische onderzoek bij vrijwilligers ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek (meestal MRI). Bij de uitvoering van de onderzoeken werk je onder supervisie van een arts-onderzoeker of een radiologisch laborant.

Geen studiepunten

Deze bijbanen leveren geen studiepunten op, maar hebben wel een duidelijke meerwaarde, omdat je kennis en ervaring opdoet op het gebied van radiologie, patiëntenzorg en/of wetenschappelijk onderzoek.

Wanneer

De werkzaamheden kunnen behalve tijdens kantooruren ook in de avonduren en de weekenden plaatsvinden.

Salaris

Je wordt betaald volgens CAO-UMC salarisschaal 4.

Contact

Als je interesse hebt kun je je per e-mail opgeven bij de administratie radiologie. Je krijgt dan bericht als er vacatures zijn.

Administratie radiologie
via e-mail: onderwijs.radiologie@umcutrecht.nl