Terug

De Praat studie
(Ervaringen van patiënten in kaart gebracht)

In het ziekenhuis ligt de nadruk van gespreksvoering met patiënten op de ziekte en klachten. Dit onderzoek wil graag inzicht verkrijgen in de persoon achter de ziekte. Wij praten daarom niet met u over medische zaken, maar juist over gewone en gezonde aspecten uit het leven, zoals jeugdervaringen of alledaagse bezigheden.

Wie kunnen er deelnemen?

Volwassenen die gediagnosticeerd zijn met depressie, schizofrenie, de ziekte van Parkinson of de ziekte van Alzheimer en volwassenen zonder medische diagnose, die het Nederlands als moedertaal spreken. Personen met een ongecorrigeerde gehoorstoornis of spraakgebrek (zoals bijvoorbeeld stotteren) kunnen niet meedoen.

Hoe ziet deelname eruit?

In een eenmalig gesprek, gedurende 15 minuten, stellen wij algemene vragen over uw ervaringen en dagelijks leven. Het gesprek nemen wij op, zodat wij de antwoorden achteraf zorgvuldig kunnen uitwerken. Ook kunnen de deelnemer en onderzoeker tijdens het gesprek vrijuit spreken. Na het gesprek vult de deelnemer een korte algemene vragenlijst in. De deelnemer ontvangt na afloop een vergoeding in de vorm van een VVV-bon van 10 euro.

Onderzoeksteam

Het onderzoeksteam bestaat uit:

  • Iris Sommer (PI)
  • Janna de Boer (AIOS Psychiatrie, PhD student)
  • Alban Voppel (PhD student en contactpersoon)

Looptijd en Contact

De looptijd van deze studie is van januari 2017 t/m december 2020.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alban Voppel, coördinerend onderzoeker, A.E.Voppel@umcutrecht.nl

T 088-7558672

E

Stagemogelijkheden

Deze studie biedt soms stageplaatsen aan.