| Meer zorg

Anouk Vermeer in raad van bestuur UMC Utrecht

Anouk Vermeer in raad van bestuur UMC Utrecht

Mevrouw drs. ing. Anouk Vermeer – de Boer is met ingang van 1 oktober 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Met haar benoeming brengt de raad van toezicht het bestuur van het UMC Utrecht op de gewenste sterkte van vier bestuurders.

“Met Anouk Vermeer aan boord kan het UMC Utrecht zich ten volle toeleggen op de uitvoering van zijn ambities op gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Met haar trackrecord op het gebied van innovatie- en operationeel management in combinatie met haar ervaring in de zorgsector weet het UMC Utrecht zich verzekerd van een bestuurder die een waardevolle bijdrage gaat leveren. Anouk gaat zich daarbij onder meer toeleggen op de operationele aansturing van de zorgactiviteiten, zodat de zorgverlening aan de patiënten van het UMC Utrecht in de nabije toekomst nog beter aansluit op de wensen van de patiënt”, zegt voorzitter raad van toezicht Caroline Princen.

 Anouk Vermeer – de Boer komt over van het Catharina  Ziekenhuis in Eindhoven, alwaar zij sinds 2015      zorggroepmanager is. In die hoedanigheid was zij onder  meer verantwoordelijk voor het Catharina Hart &  Vaatcentrum. Eerder werkte zij voor DSM Biomedical  als Business Unit Directeur Biomaterialen. Daarvoor  werkte zij 18 jaar voor Philips in diverse posities en in  haar laatste functie was zij General Manager Philips  Healthcare Solutions. Ze heeft technische natuurkunde  en bedrijfskunde gestudeerd.

 De raad van bestuur van UMC Utrecht bestaat vanaf 1  oktober 2018 uit: prof. dr. Margriet Schneider   (voorzitter), prof. dr. Frank Miedema (decaan), drs.  Mirjam van Velthuizen – Lormans en drs. ing. Anouk  Vermeer – de Boer. 

Verder lezen?

Lees meer over de raad van bestuur op umcutrecht.nl

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageer als eerste

Reageer

(enkel voor de redactie, deze wordt niet weergegeven op de website)

Om spam te voorkomen vragen we u de onderstaande code over te typen.