Terug

Orthopedie

U kunt op de polikliniek orthopedie terecht voor de diagnose en behandeling van aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Mijn patiënt doorverwijzen

Oplopende wachttijd kniepatiënten

De afgelopen periode is er een groot aantal verwijzingen naar ons gedaan. Hierdoor loopt de wachttijd voor een eerste polikliniekbezoek op de kniepoli op tot twaalf maanden. Wij realiseren en betreuren het dat deze wachttijd fors is. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Wij voeren geen kniedistractiebehandelingen meer uit. Ga voor meer informatie hierover naar www.umcutrecht.nl/kniedistractie.

Meer over de polikliniek

De zorg op de polikliniek is voor een groot deel georganiseerd rond een bepaald gewricht of een bepaalde aandoening. Zo zijn er spreekuren voor aandoeningen van de wervelkolom, knie, heup en infecties. De polikliniek kent ook spreekuren waarbij artsen van meerdere afdelingen samenwerken. Naast deze specifieke spreekuren is er wekelijks een algemeen spreekuur en een spreekuur voor spoedgevallen.

Hebt u vragen?

U kunt telefonisch contact opnemen met de polikliniek orthopedie. Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek, hebt u een verwijzing nodig van uw specialist.

T 088 75 569 03

De polikliniek is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur

Route

Meer informatie

Specialistische zorg

De afdeling orthopedie biedt zeer specialistische zorg voor de aandachtsgebieden wervelkolom, kniepathologie, en heup- en knieprothesiologie (inclusief infecties). De afdeling is erkend als toonaangevend orthopedisch centrum door internationale organisaties zoals AOSpine, IGASS, ICRS en EBJIS.

De afdeling orthopedie is daarnaast ook aangewezen als:

Door de Nederlandse Federatie van Universitaire Ziekenhuizen is de afdeling aangewezen als:

Informatie over ons zorgaanbod binnen de kinderorthopedie, vindt u op de website van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Ziektebeelden

Behandelingen