Vorige

Van Creveldkliniek

Bericht 23 maart 2020: Wij ontvangen regelmatig vragen over de gevolgen van COVID-19 voor de beschikbaarheid van stollingsfactoren, Hemlibra, studiemedicatie en toedieningssets. Voor up to date informatie verwijzen wij u naar de informatie op de website van de WFH (World Federation of Hemophilia)


Bericht 13 maart 2020: Om verspreiding van het coronavirus te beperken, zullen wij de komende tijd een aantal poli-controlebezoeken omzetten naar een telefonisch consult met uw eigen behandelaar. Indien dit voor u van toepassing is, wordt u hier persoonlijk over geïnformeerd door ons secretariaat. Tijdens deze periode zijn wij gewoon telefonisch bereikbaar en staan de zorgverleners dagelijks voor u klaar. 


De Van Creveldkliniek werd in 1964 opgericht door Prof. Dr. Simon van Creveld als eerste hemofiliebehandelcentrum van Nederland. Inmiddels is de kliniek uitgegroeid tot een HKZ-gecertificeerd, (inter)nationaal erkend, multidisciplinair expertisecentrum voor de behandeling van goedaardige aangeboren en verworven (zeldzame) stollings- en bloedziekten bij kinderen en volwassenen.

Nieuws

Weer een leuke en leerzame Van Creveld Familiedag

Sinds jaar en dag organiseert de Van Creveldkliniek haar jaarlijkse Familiedag...

Lees meer

Multidisciplinair behandelcentrum

In onze kliniek zijn verschillende disciplines voor kinderen en volwassenen gebundeld onder één dak. De patiënt loopt gemakkelijk van de ene naar de andere deur. Door deze korte afstand is de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners optimaal, wat ook weer ten goede komt aan de kwaliteit van zorg en dus aan de patiënt.

Ons team

Ons multidisciplinaire team bestaat uit internist-hematologen, kinderhematologen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, (kinder-)fysiotherapeuten, maatschappelijk werker, revalidatiearts en een orthopeed. Daarnaast is er goede communicatie met de maag-darm-leverarts, infectioloog, kaakchirurg, tandarts, gynaecoloog, verloskundigen en klinisch geneticus van het UMC Utrecht.

Behandeling van hemofilie

Disciplines uitgelicht

Fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met patiënten met bloedings- en stollingsziekten. Hun werkzaamheden omvatten herstel na een bloeding, onderscheid maken tussen acute bloeding en chronische klachten, echografisch onderzoek, optimaliseren van lichamelijk functioneren bij chronische klachten, verwijzen naar eerstelijns netwerk, preventie (o.a. beweegadvies en sport(keuze)), pre – en postoperatieve begeleiding en hydrotherapie.

Maatschappelijk werk

De Van Creveldkliniek biedt haar patiënten psychosociale zorg om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven van te bereiken. Onze maatschappelijk werker kan u advies, ondersteuning en/of praktische hulp bieden bij alledaagse gevolgen van de aandoening. U kunt bij hem terecht met vragen of problemen op het gebied van hoe om te gaan met de aandoening, huisvesting, werk, ziekteverzuim, arbeids(on)geschiktheid, scholing, vrijetijdsbesteding, zorgverzekering, sociale zekerheid etc. Ons uitgangspunt is om samen met de patiënt oplossingsgericht te werken. Onze maatschappelijk werker verzorgt samen met de ouders ook voorlichting over hemofilie op de kinderopvang of basisschool van uw kind.

Patiënten vertellen...

Multidisciplinaire spreekuren

Carousselpoli

Voor patiënten met ernstige en matig ernstige hemofilie bestaat de maandelijkse carrouselpoli. Hier worden zij op één ochtend of middag gezien door de kinderarts, fysiotherapeut en maatschappelijk werker. Na afloop vindt intern overleg plaats en wordt het behandelplan aangepast indien nodig. Er bestaat zowel een carousselpoli voor volwassen als voor kinderen.

Transitiepoli

Jonge patiënten worden gezien door onze kinderartsen. Om een goede continuering van de zorg te waarborgen, worden de oudere kinderen uitgenodigd voor de transitiepoli. Hier zijn de kinderarts en arts voor volwassen patiënten aanwezig. Op deze manier leren de patiënt en nieuwe arts elkaar alvast kennen.

Orthopedie spreekuur

Elke 14 dagen wordt een orthopedie spreekuur gehouden voor patiënten met stollingsstoornissen en gewrichtsklachten. Bij dit spreekuur zijn een hemofilie arts, orthopeed, revalidatiearts en fysiotherapeut aanwezig.

Preconceptie poli

Vrouwen met stollingsstoornissen en draagsters kunnen tijdens menstruatie, kinderwens, zwangerschap en bevalling te maken krijgen met hele specifieke vragen en problemen. Tijdens de preconceptie poli spreken zij tijdens één consult met een internist-hematoloog en een gynaecoloog.