OK-centrum locatie F0
OK-centrum locatie F0
Bij een kleine operatie of onderzoek mag u vaak dezelfde dag weer naar huis. In dat geval wordt u voor één dag opgenomen op OK-centrum locatie F0.
Contact uitklapper, klik om te openen
Hebt u een vraag over uw afspraak bij het OK-centrum locatie F0? Belt u ons gerust.
Hebt u een vraag over eten, drinken of medicijngebruik voorafgaand aan de behandeling?
Route uitklapper, klik om te openen
Het OK centrum, locatie F0 bevindt zich bij receptie 10. U meldt zich bij de afdeling die staat vermeld in de brief die u hebt ontvangen.
Routebeschrijving naar receptie 10:
Vanaf de hoofdingang van het UMC Utrecht slaat u rechtsaf en loopt u langs receptie 19 richting liften en trap. U kunt daar de trap of lift nemen naar de begane grond (0). Vanuit de lift is receptie 10 aan de rechterkant.
Uitgebreide informatie uitklapper, klik om te openen
Meer over het OK-centrum locatie F0
Voor een kleine of minder complexe operatie wordt u meestal maar voor één dag in het ziekenhuis opgenomen. U kunt dan terecht bij het OK-centrum locatie F0 van het UMC Utrecht. Dit geldt ook voor kortdurende behandelingen of onderzoeken.
Er zijn twee soorten ingrepen op locatie F0: ingrepen met anesthesie (onder algehele anesthesie, ruggenprik, sedatie of verdoving van arm/been) en ingrepen zonder anesthesie waarbij alleen uw hoofdbehandelaar betrokken is. De ingreep is dan zonder verdoving of onder plaatselijke verdoving die de door uw hoofdbehandelaar gegeven wordt.
U meldt zich bij receptie 10 op de afgesproken tijd. Als de ingreep goed verloopt, kunt u dezelfde dag nog naar huis. Thuis kunt u verder herstellen van de ingreep.
Onze zorgverleners uitklapper, klik om te openen
Opnameprocedure uitklapper, klik om te openen
Voor de ingreep
Nadat u zich bij het OK-centrum locatie F0 bij receptie 10 hebt gemeld, kunt u in de wachtkamer plaatsnemen. Een verpleegkundige haalt u daar op en brengt u naar de voorbereidingsruimte. Helaas is het niet mogelijk dat uw partner of begeleider meegaat naar de voorbereidingsruimte vanwege de privacy van andere patiënten.
U komt in een bed of (operatie)stoel te liggen en u krijgt een operatiejasje. De verpleegkundige bereidt u voor op de behandeling, de operatie of het onderzoek. Als op de polikliniek anesthesiologie is afgesproken dat uw ingreep onder een vorm van anesthesie gebeurt, dan krijgt u een infuus. Bij ingrepen onder plaatselijke verdoving gebeurt dit niet. Bij een poliklinische ingreep met lokale verdoving wordt u, eventueel in een operatiestoel, rechtstreeks vanuit de wachtkamer naar de operatiekamer gebracht. Voor de voorbereidingen thuis zie Polikliniek anesthesiologie. U kunt hier meer lezen over een ingreep op de dagbehandeling.
Na de ingreep
- Als de ingreep in dagbehandeling plaatsvindt gaat u na de behandeling naar de uitslaapkamer. Hier blijft u een aantal uren. In het begin kunt u slaperig of misselijk zijn. U mag in de uitslaapkamer geen bezoek ontvangen. Als u narcose heeft gehad, kunt u in het begin slaperig of misselijk zijn.
- U krijgt op de uitslaapkamer een lichte maaltijd en kunt uw familie bellen. Na overleg met de anesthesioloog en de chirurg wordt besloten wanneer u naar huis kunt gaan.
Bij sommige ingrepen plaatste de chirurg een drain in het wondgebied. Een drain is een slangetje waardoor wondvocht wordt afgevoerd. De drain moet een tijdje blijven zitten, totdat de arts zegt dat hij verwijderd kan worden.
Naar huis
Als alles goed is gegaan, kunt u na de operatie naar huis. U krijgt een brief mee voor uw huisarts.
U mag niet alleen naar huis gaan, zodat iemand u kan begeleiden, stel dat u ‘niet lekker’ wordt op weg naar huis. Heeft u geen begeleider met vervoer geregeld, dan zal de ingreep niet doorgaan. Uw begeleider haalt u op met een rolstoel. De rolstoelen zijn te vinden in de centrale hal van het ziekenhuis en buiten bij de hoofdingang. De borg hiervoor is één of twee euro, afhankelijk van het type rolstoel. Na het terugbrengen van de rolstoel krijgt uw begeleider de borg terug.
Zijn er in de avond of nacht na de ingreep problemen of complicaties? Neem dan contact op met uw huisarts. In overleg met uw huisarts kunt u contact opnemen met de spoedeisende hulp van het UMC Utrecht.