Terug

Dr. T.J. (Tom) Snijders, PhD

Neuroloog

T: +31 88 75 568 77

E:

Aandachtsgebieden

Neuro-oncologie

Polikliniek en afdeling

Polikliniek neuro-oncologie

Biografie

Dr. T.J. (Tom) Snijders heeft zijn studie Geneeskunde en zijn opleiding tot neuroloog in het UMC Utrecht voltooid. Tijdens zijn opleiding promoveerde hij op een studie op het gebied van chronische pijn. Hij verdiepte zich tijdens zijn opleiding in de neuro-oncologie.

Sinds 2011 is hij als neuroloog in het UMC Utrecht werkzaam, waar hij neuro-oncologische zorg in de volle breedte uitoefent. In het wetenschappelijk onderzoek richt hij zich op de primaire hersentumoren, vooral de gliomen, met speciale aandacht voor beeldvormende technieken, cognitie en epilepsie. Daarnaast is hij betrokken bij de uitvoering van experimentele behandelingen (internationale klinische trials) in het UMC Utrecht.

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

  • Validatie en vernieuwing van beeldvormende technieken bij hersentumoren, zoals MRI-scans en PET-scans
  • Cognitieve gevolgen van een glioom
  • Epilepsie bij hersentumoren
  • Het multidisciplinaire Neuro-oncologische team in het UMC Utrecht streeft ernaar om voortdurend nieuwe behandelingen tegen hersentumoren in onderzoeksverband aan te bieden aan patiënten

Meer informatie over onderzoek (Engelstalig)

Publicaties

Publicatielijst van dr. T.J. Snijders op PubMed

LIDMAATSCHAP BEROEPSORGANISATIES

NEVENFUNCTIES

  • 2013-2015: Lid van de richtlijnwerkgroep ‘Intracraniële meningeomen’ van de Landelijke werkgroep Neuro-Oncologie, die de recente Nederlandse multidisciplinaire richtlijn Intracraniële meningeomen (2015) schreef.
  • Sinds 2013: voorzitter van de redactieraad van www.hersentumor.nl, de Stichting en website die betrouwbare, actuele en objectieve informatie over hersentumoren aan patiënten en hun naasten bieden.
  • Sinds 2015: Lid van de Task Force on Bing Neel Syndrome of the 8th International Workshop on Waldenström’s Macroglobulinemia.