Terug

Opleiding nieuws

Actuele maatregelen in het Hijmans van den Berghgebouw

In het Hijmans van den Berghgebouw gelden momenteel verschillende maatregelen om veilig te kunnen studeren en werken.

Lees meer…

Op zoek naar studenten van de opleiding Geneeskunde?

Bent u op zoek naar studenten van de opleidingen Geneeskunde en SUMMA die u graag zou willen inzetten in uw organisatie? U kunt nu een aanvraag indienen. Inzet kan op vrijwillige én betaalde basis.

Lees meer…

Terugblik Hijmans van den Bergh-symposium en uitreiking Onderwijsprijs

De kunst van medisch onderwijs stond centraal op 6 december 2019, tijdens het symposium Kijken, Kunst en Kunde ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van professor Abraham Albert Hijmans van den Bergh.

Lees meer…

Biomedische wetenschappen en Geneeskunde verdienen predicaat Topopleiding

Onze universitaire bacheloropleidingen zijn ook dit jaar weer onder de loep genomen. Beide opleidingen mogen zichzelf een Topopleiding noemen.

Lees meer…

Kijken, Kunst en Kunde - 150 jaar Hijmans van den Bergh

Tijdens dit symposium staan we stil bij de 150ste geboortedag van de Utrechtse internist en hoogleraar Abraham Albert Hijmans van den Bergh, de naamgever van het onderwijsgebouw van het UMC Utrecht.

Lees meer…

Nieuw onderwijsconcept: synergie tussen gezondheidszorg, onderzoek en bacheloronderwijs

Een bezoek van een ongediagnostiseerde patiënt in de collegezaal; bij Biomedische wetenschappen in het UMC Utrecht gebeurt het.

Lees meer…

Studentenprijs voor Platform Onbeperkt Studeren

Platform Onbeperkt Studeren, een platform voor en door studenten met een functiebeperking, ontvangt studentenprijs uit handen van rector Henk Kummeling.

Lees meer…

Coassistenten in gesprek met medisch specialisten in podcast KoffieCo

In de podcast KoffieCo nodigen geneeskundestudenten Tiara, Tessa en Doris medisch specialisten uit om de vragen te stellen waar studenten tijdens hun coschap niet de kans voor krijgen.

Lees meer…

Bezoek de Harmen Tiddens Educational Grand Lecture

Professor Brian Hodges van de University of Toronto, invloedrijk onderzoeker en denker over onderwijs in de gezondheidszorg, spreekt op 27 mei de Harmen Tiddens Lecture uit. Hij spreekt over On Truth and Post-Truth: The Role of Education and the University.

Lees meer…