Terug

Samenwerking in de zorg Samenwerken is de beste zorg

Samenwerking in de zorg
Samenwerken is de beste zorg

Verbeteren van gezondheid bereiken we door samen te werken. Zo pakken we de juiste problemen aan en brengen we medische innovaties verder. Daarom wisselen we actief kennis en ervaring uit met onze partners uit de zorgketen. Partners uit de eerste en tweede lijn, en instellingen voor thuiszorg, revalidatie, geestelijke gezondheidszorg en verpleging & verzorging.

Groeiend netwerk in de regio uitklapper, klik om te openen

In de regio werken we steeds meer samen, waarbij we als academisch ziekenhuis een grote verantwoordelijkheid voelen. Met onze unieke kennis van specialismen en zeldzame aandoeningen kunnen wij van toegevoegde waarde zijn. Door te verbinden delen we die kennis en zorgen we er voor dat patiënten bij de juiste zorgverlener komen. Hoe we dit doen, bepalen we en richten we in per specialisme.

Een belangrijk onderdeel van die verbinding is de informatieoverdracht tussen de ziekenhuizen, zoals digitale beelduitwisseling. De digitale toegang tot dezelfde actuele gegevens voorkomt onnodig, dubbel onderzoek bij een patiënt. Daarom kunnen zorgverleners in beide ziekenhuizen nu gebruik maken van een nieuwe verbinding (XDS) om medische dossiers in te zien. Uiteraard moeten patiënten vooraf toestemming geven voor het delen van deze informatie.

Door samenwerking vinden we sneller de juiste plek voor elke patiënt en doen we allemaal waar we het beste in zijn. Met als resultaat? Patiënten die nog betere zorg krijgen en daarover tevredener zijn. En ziekenhuizen die nog makkelijker kunnen samenwerken bij studies en directer collegiaal kunnen overleggen.

Regionale samenwerkingen uitklapper, klik om te openen

Nationale samenwerkingen uitklapper, klik om te openen

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.