Terug

Faeces TFT set (parasieten)

Werkwijze afname faeces

  • Faeces met het lepeltje (in de deksel van het potje) overbrengen in de potjes. Volg verder de bij de TFT-set bijgesloten gebruiksaanwijzing.

Opmerkingen

  • De Triple Faeces Test is ingevoerd om de kwaliteit van het parasitologisch onderzoek verder te verbeteren. In potje 1 en 3 is een fixatief aanwezig, zodat ook fragiele vormen zoals de amoeben van Entamoeba histolytica en Diëntamoeba fragilis terug te vinden zijn. Dit levert een grote winst op, omdat de vegetatieve vormen van Diëntamoeba fragilis binnen een half uur en de amoeben van Entamoeba histolytica na één à twee uur niet meer terug te vinden zijn.
  • Entamoeba histolytica en Entamoeba dispar zijn met deze test nog steeds niet van elkaar te onderscheiden. Indien het klinisch relevant is, is het mogelijk om het onderscheid te maken door middel van een PCR.
  • Op de inhoud van potje 2 (“vers” monster, zonder fixatief) wordt microscopisch onderzoek verricht om wormen, wormeieren en cysten. Ook is het mogelijk om van dit monster onderzoek op Strongyloides en Schistosoma te verrichten.