Terug

Pers nieuws

UMC Utrecht en St. Antonius Ziekenhuis versterken kennis voor patiënten met pulmonale vaatziekten

Marco Post

Cardioloog Marco Post benoemd tot hoogleraar Pulmonary Vascular Disease

Lees meer


Reactie UMC Utrecht op artikel Zembla van 2 juli 2020

Het UMC Utrecht zal overgaan tot het plaatsen van een CT-scan op de spoedeisende hulp. Dit is een van de verbetermaatregelen die het UMC Utrecht doorvoert na een intern onderzoek naar de complex acute zorg. De uitvoering hiervan is gestart en vraagt onder meer om een aanbesteding en een verbouwing.

Lees meer


Zorgverzekeraars compenseren met coronaregeling

Mirjam van Velthuizen: “We zijn blij met een faire compensatie van de financiële effecten van COVID-19”

Lees meer


UMC Utrecht voert versneld verbeteringen door in de spoedzorg

Het UMC Utrecht voert een aantal verbeteringen versneld door in de spoedzorgketen. Zo wordt de spoedeisende hulp zodanig ingericht dat er een CT-scan kan worden geplaatst. Daarnaast wordt een tweede zogeheten hybride operatiekamer versneld ingericht. Verder maakt de vervanging van specifieke röntgenapparaten (C-bogen) onderdeel uit van het verbeterplan.

Lees meer


Nieuwe NFU-voorzitter Margriet Schneider

Margriet Schneider is vanaf 1 juni de voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Schneider was vicevoorzitter sinds 31 januari 2020 en neemt de voorzittershamer over van Willy Spaan die sinds 1 december 2019 voorzitter was van de NFU. Het vicevoorzitterschap wordt overgenomen door prof. dr. Chris Polman, hij is voorzitter VUmc, vicevoorzitter AMC en decaan.

Lees meer


UMC Utrecht heeft toestemming om kinderen aan te melden voor medicijn

Het UMC Utrecht heeft toestemming van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) om kinderen met de zeldzame progressieve spierziekte SMA te laten behandelen met een in Nederland niet-geregistreerd geneesmiddel. Dit middel van fabrikant (Avexis – Novartis) biedt mogelijk een levensreddende behandeling.

Lees meer


UMC Utrecht meldt patiënten aan voor goedkeuring Zolgensma

Fabrikant Avexis/Novartis heeft eind 2019 aangekondigd om het geneesmiddel Zolgensma beschikbaar te stellen door middel van een loting. Zolgensma, dat op dit moment alleen nog in de VS is goedgekeurd voor behandeling, is een gentherapie dat door eenmalige toediening wordt gegeven aan patiënten met de spierziekte SMA. Dit jaar worden internationaal 100 gratis behandelingen beschikbaar gesteld. Artsen kunnen hun patiënten hiervoor aanmelden en het lot zal bepalen wie de gelukkigen zijn.

Lees meer