Terug

Pers nieuws

UMC Utrecht hoogleraar psychiatrie Jim van Os in Zembla over antidepressiva

Jim van Os

Onder de titel ‘Stoppen met de pillen’ brengt TV-onderzoeksprogramma Zembla op donderdag 15 april om 20.25 uur een uitzending over het terugdringen van antidepressiva.

Lees meer


UMC Utrecht en VGZ vragen eerste facultatieve prestatie medisch-specialistische zorg aan

Sinds dit jaar bestaat de mogelijkheid om een facultatieve prestatie voor medisch-specialistisch zorg aan te vragen bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Lees meer


Onderzoekers doen nieuwe ontdekking over vorming bloedvaten

Onderzoekers uit de groepen van Catherine Robin (Hubrecht Institute) en David Traver (University of California San Diego) hebben een nieuw mechanisme ontdekt in de vorming van bloedvaten met een grote diameter.

Lees meer


56 miljoen euro uit Nationaal Groeifonds voor RegMed XB

Vandaag heeft het kabinet besloten om het Groeifondsvoorstel van RegMed XB volledig te bekostigen.

Lees meer


Ziekenhuizen regio Utrecht maken zich zorgen over hoge aantallen coronapatiënten

Aantal bedden Intensive Care verhoogd

Lees meer


'Live' metingen van celsignalen tonen noodzaak van combinatietherapie bij dikkedarmkanker

Het team van Oncode onderzoeker Hugo Snippert (UMC Utrecht) is erin geslaagd om met organoide-technologie live te volgen hoe een dikkedarmtumor op een combinatiebehandeling reageert.

Lees meer


Al 100 coassistenten in coronatijd aan het werk bij GGD regio Utrecht

Veel studenten hebben in deze tijd moeite om stageplekken te vinden. En ondanks dat er veel mensen in de zorg nodig zijn, geldt dit ook voor geneeskunde studenten.

Lees meer


Slimme armband signaleert coronabesmetting, voordat je het zelf doorhebt

Deze maand is in UMC Utrecht een onderzoek gestart om te kijken of een ‘slimme’ armband kan helpen in de strijd tegen corona.

Lees meer


Alexander Monro Ziekenhuis en UMC Utrecht intensiveren samenwerking

Het Alexander Monro Ziekenhuis en het UMC Utrecht hebben het voornemen om gezamenlijk het Alexander Monro Ziekenhuis te Bilthoven verder uit te bouwen. Vandaag tekenden beide partijen de letter of intent. Dit betreft een intentie tot een intensivering van een samenwerking die al vijf jaar bestaat met als doel het bieden van de combinatie van hoogwaardige borst(kanker)zorg, benodigde academische zorg, innovatie, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer


Partijen Utrecht Science Park blij dat Provinciale Staten definitieve besluit bij gemeente Utrecht legt

De afgelopen 2 ½ jaar hebben de gezamenlijke partijen op het Utrecht Science Park met alle partijen – inclusief de provincie – intensief gesproken en onderzoek gedaan naar een mogelijke nieuwe locatie voor het Ronald McDonald Huis.

Lees meer