Terug

Professionals nieuws

ALS Zorgverleners Congres 2020

Het ALS Zorgverleners Congres is hét congres voor alle professionals die zorg verlenen aan patiënten met ALS, PSMA en PLS. Omdat we dit jaar niet in groten getale bijeen kunnen komen, is een mooi online programma samengesteld.

Lees meer


Studie naar TBC-vaccin tegen COVID-19

Een groot internationaal onderzoek naar de mogelijke beschermende werking van het BCG-vaccin tegen COVID-19 is nu ook in Nederland van start gegaan. Het Nederlandse deel van de studie, waaraan 2.000 zorgmedewerkers kunnen deelnemen, wordt gecoördineerd door UMC Utrecht en Radboudumc.

Lees meer


Perifeer arterieel vaatlijden in de huisartsenpraktijk

Voor de Europese survey EuroPAD willen vaatchirurgen, vasculair internisten en experts in huisartsgeneeskunde een beter beeld krijgen van de behandelstrategieën omtrent perifeer arterieel vaatlijden in de huisartsenpraktijk. Bent u huisarts en wilt u uw medewerking verlenen door een korte vragenlijst in te vullen (maximaal 10 minuten)?

Lees meer


Oncologiejournaal

Lees meer


Kennis versterken voor patiënten met pulmonale vaatziekten

Marco Post

Voor patiënten met pulmonale vaatziekten (hoge bloeddruk in de longvaten) werken het UMC Utrecht en het St. Antonius Ziekenhuis nauw samen.

Lees meer


Samenwerking met Diakonessenhuis voor betere zorg longaandoeningen

Onze longchirurgen gaan een samenwerking aan met hun collega’s van het Diakonessenhuis in een Long Chirurgisch Centrum. Daar hebben ze een samenwerkingsovereenkomst voor getekend. ​Met deze samenwerking lopen de ziekenhuizen voorop in Nederland. Ze dragen zo bij aan betere longzorg voor patiënten én aan ‘juiste zorg op de juiste plek’.

Lees meer


Landelijke telefoonstoring opgelost

De landelijke telefoonstoring bij Vodafone/Ziggo is opgelost.

Lees meer


Margriet Schneider NFU-voorzitter

Margriet Schneider is vanaf 1 juni de voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

Lees meer


Reguliere zorg stap voor stap hervatten

Huisartsen en ziekenhuizen kunnen ook nieuwe patiënten doorverwijzen. Wij leveren zorg voor alle patiënten die onze zorg nodig hebben.

Lees meer


Inschrijfproces patiënt volledig centraal en digitaal

Het UMC Utrecht werkt toe naar het zoveel mogelijk in één keer juist registeren en aan het voldoen aan wet- en regelgeving en de eisen die zijn vastgesteld in de contracten met zorgverzekeraars. Het UMC Utrecht centraliseert en digitaliseert daarom verder de patiënt- en verwijsregistratie.

Lees meer