Terug

Patiëntverhalen uit het Cancer Center
Patiëntverhalen uit het Cancer Center

Het verhaal van Anita

In de serie 'verhalen uit het Cancer Center': Het verhaal van Anita Beekink. Anita kreeg darmkanker en heeft een bemoedigende boodschap voor mensen met de diagnose darmkanker.

Ineke over borstkankerzorg in het UMC Utrecht

Ineke heeft borstkanker en krijgt in eerste instantie te horen dat ze nog drie maanden te leven heeft. Nu, 30 jaar later, is ze er nog steeds.

Carolien over de UMC betrokkenheid

Carolien is al drie jaar patiënt. Ze wordt behandeld voor endeldarmkanker en heeft al met veel verschillend UMC-personeel te maken gehad. Hoewel ze niet geneest, is ze zeer te spreken...

Patiëntverhaal Enrico

Enrico: "Oncologen, verplegend personeel en frontoffice gaan voor je door het vuur. Medisch specialisten en medewerkers daar omheen hebben signalen nodig om op af te stemmen."

Patiëntverhaal Claartje

Claartje (33) is drager van het brca1-gen. Zij nam het ingrijpende besluit om een dubbele borstamputatie te ondergaan: "ziek worden mocht ik vóór zijn."

Patiëntverhaal Ingrid

Ingrid: "Een controle-afspraak met bloedprikken, een echo en de uitslag op één dag scheelt veel slapeloze nachten."

Patiëntverhaal Ernst Jan

Ernst Jan: "Tot aan de stamceltransplantatie heb ik steeds dezelfde hematoloog gehad. Ze zat er bovenop. Dat vond ik erg prettig."

Patiëntverhaal Peter

Peter: "Deze ziekte heeft me ook iets opgeleverd. Ik weet nu beter wat ik wil, in de muziek bijvoorbeeld, en wat ik belangrijk vind in mijn leven."

Patiëntverhaal Yvonne

Yvonne: "Mijn oncoloog heeft me geleerd regisseur te zijn in mijn ziekteproces. Zelf in de gaten te houden of alles goed verloopt."

Patiëntverhaal Bertie

Bertie: "Bij de eerste scan is het meteen raak. Een tumor midden in de hersenstam. Dan gaat het balletje rollen. Ik ben er helemaal niet op voorbereid."

Patiëntverhaal Sheila

Sheila: "Toen ik hoorde dat ik borstkanker had, was ik in shock. Zonder twijfel kozen Peter en ik voor het UMC Utrecht."

Patiëntverhaal Sabine

Sabine: "Praten over kunst bood Stijn afleiding, hij putte er kracht uit. Zijn oncoloog maakte daar altijd even tijd voor."

Patiëntverhaal Paul

Paul: "Er bleek een tumor in de hypofyse te zitten. Toen ik deze boodschap kreeg, was ik ongelooflijk blij. Zo was het echt. Eindelijk een duidelijke diagnose na twaalf jaar ziek zijn."

Patiëntverhaal Tino

Tino: "De neurochirurg was een charismatisch man. Wat hij zei, geloofden we. Het was prettig mijn zorgen bij hem neer te kunnen leggen. Hij zorgt ervoor dat het goed komt."

Patiëntverhaal Antonie

Antonie: "Meteen na de operatie had mijn vrouw een foto van onze drie kinderen meegebracht. Daar kon ik vanuit mijn bed naar kijken."

Patiëntverhaal Derk

Derk: "Er wordt veel gezegd in de gesprekken met artsen en oncologen en samen hoor je meer, pak je meer informatie op. We bespreken ook van tevoren wat we de arts willen vragen."

Patientverhaal Hermann

“Ze vertelden me wel dat het een flinke en risicovolle operatie was, maar ik had er alle vertrouwen in. Die dokters werken allemaal samen en ze hebben ervaring met deze moeilijke...

Patiëntverhaal Joop

"Die dokters van de ziekenhuizen bespreken alles met elkaar. Ik vind het fantastisch. Als het echt mis is, word je meteen geholpen. En goed!”