Terug

Fascieslingoperatie

Fascieslingoperatie

Bij een fascieslingoperatie haalt de arts een reepje van uw eigen buikspier onder de plasbuis door. Hierdoor stroomt de urine minder makkelijk weg uit de blaas.

Meer over fascieslingoperatie

U kunt ongewild urine verliezen doordat de urinebuis naar beneden is gezakt en weinig steun heeft. Met een fascieslingoperatie trekt de arts de urinebuis omhoog met een reepje van uw eigen buikspier. Hierdoor stroomt de urine minder makkelijk weg uit de blaas. Na deze operatie is het uitplassen vaak moeilijker. Hierdoor kan na het plassen urine in de blaas achterblijven.

Resultaat

Het doel van deze operatie is het afsluitmechanisme van de blaas te verstevigen om  ongewild urineverlies tegen te gaan.

 • Voorbereiding

  Op de dag van de operatie wordt u opgenomen. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, moet u hiermee misschien voor de operatie tijdelijk stoppen. Dit gaat in overleg met uw arts.

  Wat moet u meenemen?

  Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

  Tips voor het gesprek over de behandeling

  Met deze aandachtspuntenlijst kunt u zich voorbereiden op het gesprek met de zorgverlener over uw behandeling.

 • Tijdens de behandeling

  De uroloog maakt een sneetje boven uw schaambeen en haalt daar een reepje buikspier weg. Dit reepje plaatst hij onder de urinebuis. 

 • Na de behandeling

  De eerste dagen na de operatie heeft u een katheter. Na een aantal dagen mag u zelf weer plassen. Met een echografie controleren we na het plassen of het gelukt is om de hele blaas leeg te plassen.

Zorgverleners

Polikliniek

Verpleegafdeling

specialisme

Wachttijden en toegangstijden

Laatst bijgewerkt: 11-6-2018
Toegangstijd polikliniek Urologie: 36 dagen
Uitleg wachttijden
Belangrijk Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Contact & vragen

Hebt u vragen? Neem dan contact op met de polikliniek urologie.