Terug

OK-centrum locatie F4

Moet u een operatie ondergaan? Dan wordt u eerst op de operatie voorbereid en daarna naar het OK-centrum locatie F4 van het UMC Utrecht gebracht. Chirurgen verrichten hier klinische en spoedoperaties. Voor lichte ingrepen, waarbij u dezelfde dag weer naar huis kunt, gaat u naar andere locaties van het UMC OK-complex in het UMC Utrecht. Het OK-centrum locatie F0 bestaat uit veertien operatiekamers, een voorbereidingsruimte (holding) en een recovery.

Hebt u vragen?

Via het opnamebureau van het UMC Utrecht of via de verpleegafdeling waar u opgenomen wordt kunt u (of uw familieleden) in contact komen met de OK. 

Route

Het OK centrum bevindt zich op de locatie F4. U meldt zich echter bij de afdeling die staat vermeld in de brief die u hebt ontvangen.

Onze zorgverleners

J. (Jeffrey) Kanters

Manager OK/CSA bedrijfsvoering UMC en WKZ OK-complex

Opnameprocedure

De operatie

Voordat u geopereerd wordt, gaat u naar de preoperatieve screening. Tijdens het preoperatief spreekuur bespreekt de anesthesioloog met u hoe u zich het beste op de operatie kunt voorbereiden. U krijgt informatie over eten en drinken, medicijngebruik en roken voor de operatie.

Als u wordt geopereerd onder lokale verdoving of algehele narcose, gaat u voor de operatie naar het spreekuur van de POS-poli. Dat is de polikliniek voor de preoperatieve screening. U krijgt een vragenlijst mee. Wij vragen u om deze vragenlijst in te vullen en mee te nemen op de dag van uw operatie.

Voorbereiding

Vrouw kijkt op telefoon

Wat moet u meenemen?

Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

Lees meer

Operatie

Wat gebeurt er voor tijdens en na de operatie?

Lees meer

Tips voor het gesprek over de operatie

Met deze aandachtspuntenlijst kunt u zich voorbereiden op het gesprek met uw zorgverlener over uw operatie.

Lees meer

Anesthesie (verdoving of narcose)

Dit is algemene informatie over anesthesie (verdoving of narcose). De anesthesioloog geeft u tijdens het ‘preoperatief spreekuur’ meer uitleg over anesthesie.

Lees meer

In het ziekenhuis

Op de dag van uw operatie meldt u zich bij de afdeling of de polikliniek die staat vermeld in de brief die u hebt ontvangen. Afhankelijk van hoe ingrijpend de operatie is, wordt u dezelfde dag opgenomen of  enkele dagen van tevoren. Op de afdeling wordt u ontvangen door een verpleegkundige die een opnamegesprek met u heeft. Als u nog vragen hebt kunt u die stellen.

Klaarmaken voor de operatiekamer

De afdeling wordt gebeld wanneer u naar de voorbereidingsruimte van de operatiekamer kunt. U krijgt een operatiejasje en medicijnen als dat nodig is. Uw partner of begeleider mag niet mee naar de voorbereidingsruimte.
Hier wordt u voorbereid op de operatie. U krijgt een infuus, een bloeddrukband en plakkertjes voor de hartbewaking.

Uw polibezoek & anesthesie in film (NL)

Video: Video über Anästhesie (DEUTSCH)

Video about Anesthesia (ENGLISH)

Na de operatie

Na de operatie gaat u naar de intensive care, de 24 uurs recovery (PACU) of de uitslaapkamer (gewone recovery). Hier wordt u langzaam wakker uit de narcose.

Naar huis

Als u voldoende bent hersteld van de operatie, mag u naar huis. Uw behandelend arts maakt een inschatting. U mag alleen onder begeleiding naar huis. Als zich in de avond of nacht na de operatie problemen voordoen, neem  dan eerst contact op met uw huisarts. In overleg met uw huisarts kunt u contact opnemen met de spoedeisende hulp van het UMC Utrecht. Voor problemen die zich later voordoen kunt u terecht bij uw huisarts of behandelend arts.