Terug

Dr. H.G.M. Arets

Kinderlongarts

Biografie

Bert Arets studeerde geneeskunde aan de universiteit van Maastricht.

Na een kort verblijf in de tropen en vervulling van de militaire dienstplicht als assistent interne geneeskunde in het Militair Hospitaal Dr. A. Mathijsen (tegenwoordig Centraal Militair Hospitaal - opleider Dr. van Zoeren) begon hij in 1991 als assistent kindergeneeskunde in het De Wever Ziekenhuis (tegenwoordig Atriumziekenhuis) te  Heerlen (opleider Dr. P. Theunisssen), alwaar hij de opleiding tot kinderarts begon in 1992 en vanaf 1993 in het Academisch Ziekenhuis Maastricht (tegenwoordig Maastrichts Universitair Medisch Centrum) (opleiders Prof. Kuijten en Prof. Blanco).

In 1997 vervolgde hij zijn carriere in het UMC Utrecht waar hij na een opleiding tot kinderlongarts (opleider Dr.  Brackel) werkzaam bleef als staflid binnen de divisie kinderen als kinderlongarts.

Daarnaast is hij een bevlogen docent aan de universiteit, met name binnen de SUMMA (Selective Utrecht Medical Master) opleiding en is betrokken bij vele lokale, nationale en internationale onderzoeken.

Wetenschappelijk onderzoek

Bert Arets promoveerde in 2002 op het proefschrift “Pulmonary function testing: tools and applications in young children with asthma”.

Publicaties

De publicaties van Dr. Arets vindt u via PubMed.

Aandachtsgebieden

  • Cystic fibrosis
  • Moeilijk behandelbaar astma
  • Aangeboren longaandoeningen

Specialisme

  • Kinderlongziekten