Terug

Dr. S. (Süleyman) Bilecen

Anesthesioloog-pijnspecialist

Aandachtsgebieden

  • Chronische rugpijn
  • Epiduroscopie
  • Palliatieve zorg
  • Chordotomie
  • Splanchnicusblokkade

Afdelingen / poliklinieken

Epiduroscopie

Wat is een epiduroscopie?

Een epiduroscopie is een kijkoperatie in de epidurale ruimte. Deze ruimte zit aan de binnenkant van de wervelkolom en rondom de zenuwwortels van de armen en benen.

Pijnklachten aan het been kunnen veroorzaakt worden door littekenweefsel of verklevingen in deze epidurale ruimte.

Bij de kijkoperatie kunnen we met behulp van een dun slangetje met een camera erin de verklevingen zien en verwijderen. Tevens laten we medicijnen achter op deze plaats.

Deze ingreep vindt plaats onder sedatie. Dat betekent dat u lichte narcose krijgt zodat u niets voelt en niets meemaakt van de ingreep. Na de behandeling blijft u een nacht slapen in het ziekenhuis.

Wie komt in aanmerking?

Patiënten met aanhoudende rugklachten met uitstraling naar één been of beide benen. Vaak is er al eerder een hernia operatie gedaan.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze polikliniek: telefoonnummer: 088 75 561 63

Complex invasieve ingrepen

Complex invasieve ingrepen

Bij ernstige pijnklachten werken pijnstillers soms onvoldoende of er treden teveel bijwerkingen op. Soms is het mogelijk om deze pijn te bestrijden door middel van een blokkade. Een blokkade is één van de mogelijkheden om de pijn te behandelen. Hieronder leest u een over een aantal van deze ingrepen.

 

Chordotomie

De chordotomie een behandeling die verricht kan worden bij ernstige pijn door kanker aan één lichaamshelft. Een chordotomie is een onderbreking van de zenuwbaan in het ruggenmerg die pijnprikkels naar de hersenen vervoert.  De behandeling wordt aan één kant uitgevoerd. Chordotomie is mogelijk voor de behandeling van pijn bij mesotheliomen waarbij de borstkast, ribben en longvliezen betrokken zijn. De chordotomie kan ook verricht worden bij eenzijdige arm of beenpijn waarbij het zenuwnetwerk van de arm of het been betrokken is.

 

Plexus coeliacus/splanchnicus blokkade

Deze blokkade wordt toegepast bij pijn door kanker in de organen in de bovenbuik (alvleesklier, de maag en de lever). De plexus coeliacus is een netwerk van zenuwen in de buik en speelt een rol bij  pijnklachten vanuit de ingewanden. De blokkade heeft geen gevolgen voor de spierkracht en het gevoel van de huid.

 

Stellatumblokkade

Een stellatumblokkade is een onderbreking van het ganglion stellatum in de hals. Het ganglion stellatum ligt aan de voorkant van de wervelkolom in de hals, op de hoogte van het strottenhoofd, zowel links als rechts. Een stellatumblokkade kan zinvol zijn bij zenuwpijn in onderkaak, nek, schouder, borst, arm of hand. Tevens kan het kan zinvol zijn bij temperatuurverschil of overmatige transpiratie in de arm of hand. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze polikliniek.