Vorige

M.A. (Michael) Gaytant

internist Centrum voor Thuisbeademing

Aandachtsgebieden

Motivatie/ambitie

Ik ben enerzijds arts geworden, omdat ik graag iets voor anderen wil betekenen en anderzijds omdat ik gefascineerd ben door de werking van ons lichaam. Ik krijg nog steeds energie van de patiëntenzorg en juist bij het CTB zie je hoeveel je kunt toevoegen aan de kwaliteit van leven van vaak hele kwetsbare patiënten.
Daarnaast ben ik mij de laatste jaren ook steeds meer gaan toeleggen op de organisatie van de zorg rondom de chronisch beademde patiënt. Dit is zowel op bestuurlijk gebied als op het gebied van innovatie en onderzoek.
 

Biografie

1985-1990 studie accountancy
1990-1997 studie geneeskunde Radboudumc
1997-2001 promotie Radboudumc
2001-2006 opleiding tot internist
Sinds 1 maart 2006 staflid bij het Centrum voor Thuisbeademing in het UMC Utrecht.

Wetenschappelijk onderzoek

  • Ontwikkeling van persoonlijk medisch dossier voor beademde patiënten. Dit is in samenwerking met studenten technische bedrijfskunde en ICT van de HU alsmede Spierziekten Nederland. Het doel is om er voor te zorgen dat hele specifieke gegevens van hun onderliggend lijden (vaak zeldzame spier- of zenuwziekten) in combinatie met de chronische beademing altijd bij de patiënt is en overal waar nodig gedeeld kan worden.
  • Lokaal hoofdonderzoeker van de HOMERUN studie (afrondende fase). In deze landelijke mulitcentered studie hebben we gekeken of thuis instellen op beademing net zo veilig kan als in het ziekenhuis.

Publicaties

Publicaties van Dr. Gaytant kunt u nalezen op PubMed.

Samenwerking patiëntenorganisaties