Terug

Dr. H.B. Grotenhuis

Kindercardioloog

Aandachtsgebieden

  • Cardiale beeldvorming, van echocardiografie tot cardiale MRI.

Afdelingen / poliklinieken

Biografie

Dr. Grotenhuis is opgeleid tot kindercardioloog in het gerenommeerde The Hospital for Sick Children in Toronto, Canada. Hij was Chief Pediatric Cardiology Fellow in The Hospital for Sick Children ten tijde van  zijn laatste opleidingsjaar.

Dr. Grotenhuis heeft onder andere een subspecialisatie jaar echocardiografie gedaan onder leiding van  Professor Mertens in Toronto, en hij is gepromoveerd op de toepassing van cardiale MRI bij aangeboren hartafwijkingen.

Sinds 1 juli 2015 werkt Dr. Grotenhuis in het UMC Utrecht/WKZ, met als specifieke aandachtsgebied de cardiale beeldvorming bij aangeboren hartafwijkingen. Hiervoor zijn inmiddels samenwerkingsverbanden aangegaan met meerdere andere specialismes binnen het WKZ, o.a. de kinderoncologie, kinderreumatologie en de afdeling radiologie van het UMC.

Wetenschappelijk onderzoek

Dr. Grotenhuis heeft een sterke wetenschappelijk interesse en is binnen het Wilhelmina Kinderziekenhuis bezig met de opzet van een onderzoekslijn getiteld ‘Advanced Cardiac Imaging Techniques in the Pediatric Cardiology Field’.

Ook is hij met collega Dr. Krings medeorganisator van het jaarlijkse kindercardiologie-congres 'The Utrecht Sessions', bedoeld voor zowel collega's als ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Publicaties

De publicaties van Dr. Grotenhuis kunt u nalezen op PubMed.

Motivatie/ambitie

Dr Grotenhuis heeft de ambitie om de toepassing en ontwikkeling van non-invasieve cardiale beeldvorming verder te versterken in het UMC Utrecht/WKZ, zowel voor optimale patiëntenzorg als ook voor breed georiënteerd wetenschappelijk onderzoek.

Samenwerking patiëntenorganisatie