Terug

Dr. mr. M.M. Mokhles

cardiothoracaal chirurg
Dr. M.M. Mokhles

T: 088 755 61 79

E:

BIG nr: 29919131401

Aandachtsgebieden

Aortachirurgie

Polikliniek en afdeling

cardiothoracale chirurgie

Biografie

Mostafa Mokhles is per november 2020 als cardiothoracaal chirurg verbonden aan de afdeling cardiothoracale chirurgie van het UMC Utrecht. In 2013 promoveerde hij cum laude op het onderwerp ‘Innovatief modelleren van cardiochirurgische uitkomsten’. Tijdens zijn promotieonderzoek heeft hij ruim een jaar als research fellow bij de Cleveland Clinic Foundation in de Verenigde Staten gewerkt. 

Zijn opleiding Geneeskunde (cum laude) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam combineerde hij met een cum laude afgeronde Clinical Research-master (NIHES). Tegelijkertijd heeft hij aan de Universiteit Utrecht een bachelor in de Rechtsgeleerdheid en aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een master in Gezondheidsrecht afgerond. 

Hij volgde de opleiding tot cardiothoracaal chirurg in het Erasmus MC. Mostafa Mokhles is tevens editor van BMC Cardiovascular Diseases en lid van het Jong CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen).

Wetenschappelijk onderzoek en publicaties

Het wetenschappelijk onderzoek van Mostafa Mokhles richt zich op het ontwikkelen en toepassen van innovatieve statistische methoden om beter de uitkomsten van patiënten na cardiale chirurgie te bepalen en daarmee de prognose van deze patiënten te verbeteren.

Publicaties

Publicaties van dr. mr. Mokhles kunt u nalezen op PubMed.

Persoonlijke prijzen, subsidies en onderscheidingen

  • ZonMw: Size Matters project (mede-aanvrager)                     
  • NWO Veni 
  • EUR Fellowship 
  • NWO Mozaïek Subsidie 
  • Prof Lambersprijs
  • Hippocrates prijs