Terug

Dr. A.F.J.E. Vrancken

Neuroloog, Klinisch neurofysioloog

Aandachtsgebieden

De diagnostiek en behandeling van neuromusculaire ziekten

Afdelingen / poliklinieken

Wetenschappelijk onderzoek

Beschrijving onderzoek:

Het wetenschappelijk onderzoek betreft vooral de diagnostiek van chronisch axonale polyneuroapthie en opheldering van mogelijke oorzaken van chronische idiopathische axonale polyneuropathie (CIAP). Als klinisch neurofysioloog ondersteunt hij ook wetenschappelijk onderzoek naar andere spierziekten in het UMC Utrecht.

Biografie

Alexander Vrancken is vanaf 2007 als neuroloog/klinisch neurofysioloog werkzaam in het UMC Utrecht. Hij studeerde Geneeskunde en Farmacie aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 1997 het artsdiploma behaalde. Voor de aanvang van de opleiding tot neuroloog in het UMC Utrecht was hij tijdelijk als AIOS neurologie werkzaam in het AMC Amsterdam.

 

In 2007 is hij geregistreerd als neuroloog en gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht met het proefschrift ‘Doelmatigheid van de diagnostiek en behandelingsstrategie van chronische axonale polyneuropathie’. Na de opleiding tot neuroloog heeft hij zich in 2008-2009 met een fellowship van het Prinses Beatrix Fonds verder gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van neuromusculaire ziekten (‘spierziekten’). In 2009 is hij ingeschreven voor de speciale kwalificatie in de neuromyologie bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.