Terug

Traumachirurgie

De polikliniek traumachirurgie is onderdeel van de polikliniek heelkunde. Op de polikliniek traumachirurgie zien we patiënten terug na een opname, operatie en/of bezoek aan de Spoedeisende Hulp (SEH) gerelateerd aan een ongeval. Er is een nauwe samenwerking met de gipskamer, het VAC-therapie (negatieve druktherapie) spreekuur en het wondbehandelingspreekuur.

Contact

Hebt u vragen? Neem dan telefonisch contact op met de polikliniek traumachirurgie. Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek traumachirurgie, hebt u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist. Dit geldt alleen voor doorverwijzingen en een second opinion, niet voor de acute zorg.

T. 088 75 550 21 De polikliniek is op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 - 12.00 uur en 13.30 - 16.00 uur.

Route

Wachttijden

Vanwege Covid-19 kan de toegangstijd voor een eerste afspraak op onze polikliniek oplopen. We beoordelen alle verwijzingen en nodigen u uit voor een eerste afspraak op basis van medische urgentie. Wij hopen op uw begrip.

Meer informatie

De polikliniek traumachirurgie is een polikliniek die zich richt op patiënten die na een ongeval in ons ziekenhuis onder behandeling zijn gekomen. In het algemeen gaat het om patienten met letsels aan de buik en/of borstkas en fracturen. Daarnaast zijn wij er voor de patiënten die zijn doorverwezen door huisartsen of andere specialisten.

Indien we een röntgenfoto moeten maken, proberen we deze afspraak voorafgaand aan uw polikliniekafspraak in te plannen.

Het UMC Utrecht is een opleidingsziekenhuis. In principe wordt iedereen zoveel mogelijk door zijn of haar hoofdbehandelaar gezien. Er zijn ook arts-assistenten en co-assistenten aanwezig die de specialisten ondersteunen tijdens de poli, waardoor u niet altijd uw hoofdbehandelaar ziet. Ook kan het voorkomen dat uw eigen chirurg niet aanwezig is. Indien u alleen door uw eigen specialist gezien wilt worden, geeft dit dan aan bij het polisecretariaat, zodat wij daar zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.