Terug

Hartkatheterisatiekamer

Op de afdeling hartkatheterisatiekamer (HCK) vinden verschillende onderzoeken en behandelingen plaats, zoals een dotterbehandeling, hartkatheterisatie of ablatie. De HCK heeft vijf behandelkamers en een afdeling dagbehandeling met zeven bedden.

We delen de onderzoeken en behandelingen in verschillende categorieën in:

De hartkatheterisatiekamer (HCK) heeft vijf behandelkamers en een afdeling dagbehandeling met zeven bedden. Vier behandelkamers zijn speciaal ingericht met apparatuur en materialen voor de specifieke behandelingen die daar plaatsvinden. Daarnaast is er één behandelkamer voor longfunctie en biopten. De dagbehandeling is bedoeld voor patiënten die kort voor de behandeling worden opgenomen en diezelfde dag, enige tijd na de ingreep, weer naar huis gaan.
Lees voor meer informatie de informatiefolder dagbehandeling hartcatheterisatiekamer.

Kennis en innovatie

Naast de zorg voor u en uw familie vinden we de ontwikkeling van kennis en innovatie belangrijk. Op de HCK worden daarom veel gegevens (data) verzameld voor wetenschappelijk onderzoek.

Onderzoek & behandeling

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 17-03-2020

Wachttijd dagopname dotterbehandeling : 17 dagen

Belangrijk Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Polikliniek

Verpleegafdeling

Specialisme


Route

  • u komt het UMC Utrecht binnen via de hoofdingang op niveau 1
  • volg route E tot het liftplein
  • neem de lift naar de vierde verdieping
  • als u uit de lift komt, gaat u linksaf en dan nog een keer linksaf
  • aan het eind van de gang is het secretariaat van de hartkatheterisatiekamer

Bezoekersinformatie

Op de afdeling hartkatheterisatiekamer kunt u in principe geen bezoek ontvangen. Het is een kleine afdeling met soms onvoorspelbare wachttijden. In uitzonderingsgevallen kunt u in overleg met de dagbehandeling wel bezoek ontvangen.