Terug

Discipline overstijgend onderwijs (aios)

Discipline overstijgend onderwijs (aios)

Als aios dien je je ook te bekwamen op terreinen buiten het direct medisch inhoudelijke domein. De kerncompetenties (CanMeds) die vastgesteld zijn door het centraal college medisch specialisten, zijn opgenomen in het discipline overstijgend onderwijs voor aios. Deze trainingen gaan over overige algemene, specialisme-overstijgende competenties en is een essentieel onderdeel tijdens je medische vervolgopleiding. Hieronder tref je een overzicht van de cursussen die je kunt volgen.

Studenten krijgen les in discipline overstijgend onderwijs

Update trainingen i.v.m. Covid-19 maatregelen

Op dit moment is het beleid in het UMC Utrecht dat het onderwijs zoveel mogelijk digitaal wordt aangeboden. Voor bepaalde cursussen die zich minder goed lenen voor digitaal onderwijs zal een alternatieve datum worden gepland. Wij houden scherp in de gaten of het geldende beleid nog aanpassingen vraagt en nemen contact op indien van toepassing. Updates over dit beleid zullen op de website worden geplaatst.​

Toelichting kerncompetenties uitklapper, klik om te openen

Hieronder vind je een toelichting van de kerncompetenties per cursus die je kunt volgen en een advies  in het cursusaanbod voor aios.    

Op de de pagina portfolio & hulpmiddelen   vind je handige informatie over o.a. korte praktijk beoordelingen (KPB's), sterkte-zwakte analyse, het voortgangsgesprek en het individuele opleidingsplan. 

Contact uitklapper, klik om te openen

Heeft u een vraag? U kunt één van de medewerkers bereiken op:

088 755 34 51 (ma, di en do)
cursussenaios@umcutrecht.nl