Terug

Gecombineerde arginine-GHRH-test

De argininetest-ghrh-test laat zien of uw hypofyse genoeg groeihormoon kan maken. De hypofyse is een klein orgaan in het hoofd. Het maakt onder meer groeihormoon.

 • Voorbereiding

  Nuchter

  Voor de arginine-ghrh-test moet u nuchter zijn. Dit betekent dat u op de avond vóór de test vanaf 24.00 uur niets meer mag eten of drinken. Na de test mag u wel weer eten en drinken. U kunt iets te eten meenemen voor na de test.

  Tips voor het gesprek

  Veel mensen vinden het prettig als ze het gesprek met hun zorgverlener kunnen voorbereiden. Deze tips kunnen u daarbij helpen.

  Wat moet u meenemen?

  Hebt u een afspraak in het UMC Utrecht of wordt u opgenomen? Neem dan het volgende mee.

 • Tijdens het onderzoek

  U meldt u op de dagbehandeling van de verpleegafdeling C2 oost. Tijdens de test blijft u op bed liggen. De verpleegkundige prikt een hol naaldje in een bloedvat in uw arm. Dit naaldje blijft tijdens de test zitten. Zo hoeven we u maar één keer te prikken.

  De verpleegkundige neemt eerst via het naaldje een buisje bloed af. Vervolgens dient de arts via het infuusnaaldje de stof ghrh toe. De verpleegkundige dient direct daarna de stof arginine toe via een infuus. U ligt ongeveer een half uur aan het infuus. Uw lichaam reageert hierop en gaat bepaalde stoffen maken. Hier merkt u niets van.

  De verpleegkundige neemt nog een paar keer bloed af. Hiermee kunnen we precies de reactie van uw lichaam bepalen. Het laboratorium onderzoekt de buisjes bloed.

  Na de test haalt de verpleegkundige de naald uit uw arm en doet een gaasje op het wondje.

  Deze test duurt ongeveer 3½ uur.

 • Na het onderzoek

  U hebt geen nazorg nodig. Wij adviseren u om iets te eten voor u het ziekenhuis verlaat.

  U hoort de uitslag van uw behandelend arts.

polikliniek

specialisme

Wachttijden en toegangstijden

Laatst bijgewerkt: 24-10-2019
Toegangstijd polikliniek endocrinologie: 35 dagen
Uitleg wachttijden
Belangrijk Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Contact en afspraak maken

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de polikliniek endocrinologie.

088 75 563 03
De polikliniek is op werkdagen bereikbaar van
08.00 - 17.00 uur