Terug

Discipline overstijgend onderwijs (aios)

Als aios dien je je ook te bekwamen op terreinen buiten het direct medisch inhoudelijke domein. De kerncompetenties (CanMeds) die vastgesteld zijn door het centraal college medisch specialisten, zijn opgenomen in het discipline overstijgend onderwijs voor aios. Deze trainingen gaan over overige algemene, specialisme-overstijgende competenties en is een essentieel onderdeel tijdens je medische vervolgopleiding. Hieronder tref je een overzicht van de cursussen die je kunt volgen.

Studenten krijgen les in discipline overstijgend onderwijs

Update trainingen per 13 oktober 2020

Binnen het UMC Utrecht zijn door covid-19 maatregelen vele vormen van leren en ontwikkelen tot stilstand gekomen. Op dit moment is het beleid in het UMC Utrecht dat zoveel mogelijk onderwijs digitaal moet worden aangeboden. Voor bepaalde delen van het onderwijs die zich minder goed lenen voor digitaal onderwijs worden de kaders verruimd. Hieronder valt ook een groot deel van de teach the teachers trainingen en discipline overstijgend onderwijs voor aios. Voor dit onderwijs geldt in sommige gevallen dat zij per 1 september 2020 op locatie worden aangeboden volgens de geldende aangepaste richtlijnen. Volgens de nieuwe aangepaste richtlijnen zal deze situatie per 13 oktober ongewijzigd zijn op de aanvulling na waarin het UMCU beleid gevolgd wordt van het dragen van mondkapjes in publieke ruimtes.

Uiteraard geldt dit aangepaste beleid zolang dit past binnen de covid-19 kaders van het UMC Utrecht. Wij houden scherp in de gaten of het geldende beleid nog aanpassingen vraagt en nemen contact op indien van toepassing. Trainingen die in het voorjaar 2020 zijn geannuleerd worden ofwel opnieuw gepland bij voldoende animo en trainerscapaciteit of deelnemers worden verplaatst naar het najaar. Uiteraard rekening houdend met het maximum qua deelnemers wat mogelijk is.

Updates over dit beleid zullen op de website worden geplaatst.

Aios gezocht als rollenspelacteur

Voor het Teach the Teachers programma zoeken we aios voor het deelnemen aan rollenspellen om de rol van 'aios' te vervullen als tegenspeler van opleiders en supervisoren. In de training staat het geven van veilige en ontwikkelingsgerichte feedback centraal.

Toelichting kerncompetenties

Hieronder vind je een toelichting van de kerncompetenties per cursus die je kunt volgen en een advies  in het cursusaanbod voor aios.    

Op de de pagina portfolio & hulpmiddelen   vind je handige informatie over o.a. korte praktijk beoordelingen (KPB's), sterkte-zwakte analyse, het voortgangsgesprek en het individuele opleidingsplan. 

Contact

Heeft u een vraag? U kunt één van de medewerkers bereiken op: